Kuyruk Yağı ve Faydaları

Posted by Metin Demir On 9 Ekim 2014 Perşembe 0 yorum





Kuyruk yağı; "Genellikle hayvanların omurgasının sonunda kuyruk bölümünde biriken yağlı bölümdür" demiştik. Çoğunlukla döner, lahmacun ve kebap ürünlerine karıştırılarak kullanılır.

Şimdiye kadar kokusundan en çok nefret ettiğim bir ürün olmasına rağmen, bu ürünü satarak ekmek parası kazanıyorum.  Bugün satarak ekmek parası kazandığım, fakat kokusundan nefret ettiğim bu ürünün, sağlık boyutunda oldukça faydaları olduğunu öğrenmiş oldum. Muhetemelen benim gibi kuyrukyağından hoşlanmayan bir çok kişi de bunu duyduğuna şaşıracaktır. Amerikan Gıda ve İlaç Teşkilatının araştırması sonucunda sağlıklı yağlar listesine giren kuyruk yağının faydaları şöyle;


* Genç yaşlarda tüketilmesiyle beraber, ilerleyen yaşlılık dönemlerinde, Siyatik, felç ve eklem rahatsızlıklarını önlediği belirtilmektedir.

* Omega yağ asiteleri bakımından oldukça zengin olması nedeniyle, Kalp ve Damar hastalıklarına oldukça faydalıdır.


Daha önceleri yıllarca kollestrol açısından olumsuz etkileri nedeniyle tüketimi önerilmeyen yumurtanın aklanması sonrasında, kuyruk yağınında sağlıklı yağlar listesine girmesi bizleri şaşırttı. Yinede, kollestrol problemi yaşanmaması için, aşırı tüketimden kaçarak dikkatli ve ölçülü kullanmakta yarar olduğu düşünülmektedir.